Започва мащабна проверка на пешеходните пътеки в страната. Проверката е по

...
Започва мащабна проверка на пешеходните пътеки в страната. Проверката е по
Коментари Харесай

Започва мащабна проверка на пешеходните пътеки в страната

Започва огромна инспекция на пешеходните пътеки в страната. Проверката е по разпореждане на основния прокурор Сотир Цацаров, оповестяват от пресцентъра на районното министерство. 

Решението беше взето през днешния ден, на изключителна среща на Цацаров с министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Повод за срещата са зачестилите напоследък съдбовни пътно-транспортни катастрофи, случили се на пешеходни пътеки. От началото на годината са станали 4038 тежки произшествия в обитаемоте места, 179 души са загинали. Освен тях са станали още 2269 произшествия, а починалите са над 400 индивида, регистрира вътрешният министър.

Обект на инспекцията ще бъде сходството на пешеходните пътеки с нормативните условия. „ Съгласно Наредба № 2 за маркировката по пътищата, пешеходните пътеки в обитаемоте места са с по-занижени условия “, изясни министърът. Такива са недопустимо цветово изписване и даже с неприемливи детайли, каза регионалният министър Николай Нанков.

Проверките ще бъдат във всичките 265 общини в страната и ще се извършат от Министерство на районното развиване и благоустройството, взаимно с регионалните ръководства на Министерството на вътрешните работи.

От две седмици към този момент тече такава инспекция и по републиканските пътища. До два месеца се чака пешеходните пътеки по републиканските пътища да бъдат разказани в специфична карта. 

„ Убеден съм, че картата, която ще създадем, ще даде цялостна визия освен за финансовите потребности за полагане на пешеходни пътеки, само че и и за това, по какъв начин представителите на локалната власт извършват нормативните условия за обезпечаването на безвредно напредване по общинските пътища “, сподели министър Нанков. По думите му сега няма синхронизация сред условията за пешеходните пътеки по републиканската пътна мрежа и тези в урбанизираните територии.

Възможно е на база установените пропуски за поддръжка на пешеходните пътеки Законът за пътищата да бъде обновен в частта административни наказания. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР